Menu

Vege revolúcia

  Budúcnosť patrí rastlinám, tvrdia vege revolucionári, medzi ktorými hviezdia i šéfkuchári a blogeri, neúnavne pracujúci na tom, aby sa vegánska…

Read more
Bryndza naše biele zlato

  Ej, pus ma bača z hole, ej, frajerka ma zove, pus ma ze salaša, šak ja príďem zasa. Ovečki,…

Read more
Na tanieri hľuzovka

  Každý, kto chce cnostne žiť, mal by sa jej vyvarovať. Tak hovorí staré talianske príslovie o hľuzovke, údajnom afrodiziaku a…

Read more
Čosi malé, čosi sladké

  Kde bolo, tam bolo… hľadal sa raz najslávnejší hrášok na svete. A viete, kde sa našiel? V rozprávke Hansa Christiana Andersena,…

Read more
Lisabonská aférka

  Pre cestovateľa, prichádzajúceho od mora, Lisabon, dokonca i z diaľky, vynára sa ako vidina zo sna, zreteľne, oproti jasnej modrej…

Read more
Pizza je láska

  Pizza je jednoduchosť. Tenké cesto, omáčka, syr a ešte čosi navrch. Ale ako v prípade všetkých jednoduchých jedál, tak aj pri…

Read more
Páj – Koláčová legenda

  Teplé koláče pripravené s láskou, naplnené ovocnou či slanou plnkou až po okraj, a ten okraj ozdobný, vrúbkovaný alebo lístočkový, niektoré…

Read more
Ananás, kráľ všetkého ovocia

  Kráľ všetkého ovocia – takto nejako korunoval francúzsky kňaz Jean-Baptiste Du Tertre ešte v polovici 17. storočia ananás. V tom čase…

Read more
Hygge, šťastie na tanieri

  Ak chcete byť v živote šťastní, radšej si zadovážte dlhší stôl, ako vyšší plot – približne takto nám v otázke šťastia…

Read more
Neštekaj a jedz!

  S kuchárskymi knihami pre ľudí akoby sa v posledných rokoch pretrhlo vrece. Avšak napísať kuchárku pre psíkov, to už je voľačo!…

Read more
Legenda o klásku

  Uctievaná a milovaná, zbožňovaná a pestovaná ako vo vatičke. To všetko je kukurica, o ktorej pradávna indiánska legenda tvrdí, že zachránila ľudstvo…

Read more
Halloumi – Národná syrová hrdosť

  Zdravé, plné slnka a srdečnosti. Také sú jedlá a nápoje Cyperčanov, obyvateľov stredomorského ostrova, ktorí najradšej jedia všetko čerstvé, ľúbia ryby,…

Read more