Menu

Čučoriedky, nanuky, sladké letné dezerty

  Jedna miluje čučoriedky a dokáže si ich aj sama dopestovať, druhá prišla na to, ako z čistého ovocia vyrobiť ten najfantastickejší…

Read more
Tri hlavy pomazané

  Jedna biela, druhá zelená a tá tretia akoby k nám prišla z celkom inej, vzdialenej galaxie.     Zelenina by mala tvoriť…

Read more
Kel je mŕtvy, nech žije kel!

  Už ste chorí zo špenátu? Máte plné zuby cvikle? Ide vám hore krkom kapusta, zeler aj zemiaky? Potrebujete po…

Read more
Hana Michopulu – Kráľovná obložených chlebíčkov

  Môže byť obložený chlebíček pýchou fastfoodu? Spĺňa požiadavku rýchleho občerstvenia, niečoho malého pod zub, ale aj jedla, ktoré vás…

Read more
Biela mágia

  Žime zdravo, varme z lokálnych surovín, buďme fresh a hlavne trendy! Takéto heslá sa na nás valia z každej strany, a pokiaľ ide…

Read more
Celý svet je guľatý

  Predstavte si čerstvé mäsko, ktoré najskôr dôkladne pomeliete, potom ochutíte koreninami, voňavou bylinkou a soľou, potom mu v dlaniach dáte tak…

Read more
Nesmrteľná legenda mora

  Plavba lodným obrom mala byť dokonalým zážitkom: vyhrievaný bazén, turecké kúpele, squashové kurty i posilňovňa. Jedálenské salóny, reštaurácie, fajčiareň aj…

Read more
Benátky – Kulinárske potulky v meste na lagúne

  Na pravú benátsku kuchyňu netreba chodiť do drahých reštaurácií, ale do malých barov bácari, kde sa ponúkajú sendviče a…

Read more
Keď na tanieri žiari červená

  Ingrid Žalneva foto autorka, archív   Naše podvedomie spája farby s určitými pocitmi. Červená je prvou farbou dúhy, jej…

Read more
Zdravé a hravé klíčky

Simonetta Zalová foto Miki Čurik   Klíčky sú skvelá zábavka pre mestského človeka, priamo v kuchyni si ich dokáže dopestovať každý. Taká…

Read more
Jeho veličenstvo hamburger

Gabina Weissová foto Jozef Barinka, Jana Hrdličková, archívy   Nezlomil ho boom diét, neoslabila ho žiadna fitness éra, hamburger zažíva nepretržitý…

Read more
Perzská kuchyňa – náročná na čas a trpezlivosť

Ingrid Žalneva foto Ingrid Žalneva   Pre tradičnú perzskú kuchyňu je typická mierna, nie štipľavá chuť, ktorú nadobudne dlhým procesom…

Read more