Menu

Veľká noc sa blíži

  Keď sa na veľkonočné sviatky stretnete so svojimi blízkymi, rodinou či priateľmi, vaši hostia určite ocenia, keď im popri…

Read more
Jedno cesto, tri recepty, tri vína

  Šťastné a veselé s Vitisom   K vianočným jedlám, šalátu, šunke či rybe sa hodia biele vína s kyselinkami. Červené vína sú výraznejšie…

Read more
Burgenland, krajina slnka

  Burgenland a jeho mierna panónska klíma hlási až tristo slnečných dní v roku. Vydajte sa spoznávať krajinu našich susedov, vysadnite…

Read more
Recepty z najlepších chorvátskych reštaurácií

  K dobrej dovolenke patrí aj dobré jedlo. Lahodné pokrmy z čerstvých lokálnych surovín často pripravené podľa tradičných starých receptov…

Read more
Soupculture – Polievka to go

  Streetfood môže mať množstvo podôb: kebab, tacos, japonské taštičky gyoza, hamburger, hot dog, pastrami sendvič, belgické hranolčeky, palacinky na…

Read more
Sviatočne, vianočne!

  Aj keď by to nemalo byť zmyslom Vianoc, dobré jedlo a pitie k najkrajším sviatkom roka jednoducho patrí. V spojitosti s dnešnými trendmi…

Read more
Poklad v tekvici

  Olej na pokožku, jadierka proti depresii, afrodiziakum Máme po Halloweene aj po dušičkách a ostali nám po nich tekvice. A často…

Read more
Karamel, cukrový zázrak

  I vo svete jedla sa pravidelne vynárajú nové trendy. Podaktoré vydržia jednu sezónu, iné zažiaria len na chvíľu a…

Read more
Spomienky na paradajkové leto

  Paradajky. Sladké, kyslejšie, všetkých tvarov a veľkostí, dokonca i farieb, poslúžia začiatočníkom v kuchyni, ale i oddaným domácim šéfkuchárom. S každým paradajkovým jedlom…

Read more
Pochúťky „na paličke“

  Leto ponúka ideálne obdobie, aby sme si vychutnali stolovanie vonku, na záhradách a pri rozpálených griloch. Či už pripravujeme jedlo…

Read more
Dokonalé raňajky, ešte lepší dezert

  Rain Man vedel, čo je dobré, keď si v reštaurácii objednával palacinky. „Na stole musí byť javorový sirup ešte skôr,…

Read more
Najbohatší dar z nebies

  Prvý americký „foodie“ prezident, botanik a záhradník Thomas Jefferson po svojom návrate z trojmesačnej cesty Francúzskom a Talianskom v roku 1787 vyhlásil olivovníky…

Read more