Menu

Jedno cesto, tri recepty, tri vína
Šťastné a veselé s Vitisom K vianočným jedlám, šalátu, šunke či rybe sa hodia biele vína s kyselinkami. Červené vína sú výraznejšie…

Burgenland, krajina slnka
Burgenland a jeho mierna panónska klíma hlási až tristo slnečných dní v roku. Vydajte sa spoznávať krajinu našich susedov, vysadnite…

Recepty z najlepších chorvátskych reštaurácií
K dobrej dovolenke patrí aj dobré jedlo. Lahodné pokrmy z čerstvých lokálnych surovín často pripravené podľa tradičných starých receptov…

Soupculture – Polievka to go
Streetfood môže mať množstvo podôb: kebab, tacos, japonské taštičky gyoza, hamburger, hot dog, pastrami sendvič, belgické hranolčeky, palacinky na…

Sviatočne, vianočne!
Aj keď by to nemalo byť zmyslom Vianoc, dobré jedlo a pitie k najkrajším sviatkom roka jednoducho patrí. V spojitosti s dnešnými trendmi…

Poklad v tekvici
Olej na pokožku, jadierka proti depresii, afrodiziakum Máme po Halloweene aj po dušičkách a ostali nám po nich tekvice. A často…

Karamel, cukrový zázrak
I vo svete jedla sa pravidelne vynárajú nové trendy. Podaktoré vydržia jednu sezónu, iné zažiaria len na chvíľu a…

Spomienky na paradajkové leto
Paradajky. Sladké, kyslejšie, všetkých tvarov a veľkostí, dokonca i farieb, poslúžia začiatočníkom v kuchyni, ale i oddaným domácim šéfkuchárom. S každým paradajkovým jedlom…

Pochúťky „na paličke“
Leto ponúka ideálne obdobie, aby sme si vychutnali stolovanie vonku, na záhradách a pri rozpálených griloch. Či už pripravujeme jedlo…

Dokonalé raňajky, ešte lepší dezert
Rain Man vedel, čo je dobré, keď si v reštaurácii objednával palacinky. „Na stole musí byť javorový sirup ešte skôr,…

Najbohatší dar z nebies
Prvý americký „foodie“ prezident, botanik a záhradník Thomas Jefferson po svojom návrate z trojmesačnej cesty Francúzskom a Talianskom v roku 1787 vyhlásil olivovníky…

Nakŕmte ich niekto, prosím!
Typickí „binge-watcheri“ Netflixu vedia, že aj tam sa občas stiera hranica medzi tým, čo je ešte seriál o jedle a kedy…